„Възстани от пепелта!“ Вдъхновяващото пътешествие на Хенри Уинклър от несигурно дете до истинска легенда

Родителите му го наричали „глупаво куче“, но той пораснал и се превърнал в легенда! 🤌😉 Той дори не можел да прочете книга, докато не станал 3️⃣1️⃣, но се превърнал в най-голямото вдъхновение за милиони! 😯🤩 Обзалагаме се, че не сте знаели тези спиращи дъха факти за Хенри Уинклър! 🤫😳 За повече информация – вижте статията! 👇

Пътят на Хенри Уинклър към успеха и славата не е толкова гладък, колкото изглежда. Малцина знаят, че като дете и тийнейджър той постоянно е наричан „мързелив“, „глупав“ и „тъп“ не само от съучениците и връстниците си, но и от родителите си. Вярвате или не, той не е можел да прочете книга до 31-годишна възраст.

Все още с недиагностицирана дислексия той често получавал наказания в училище и трябвало мълчаливо да понася критиките. Решителността и силната му воля го карат да получи магистърска степен от Йейлския университет. Малко след като завършва университета, той се впуска в актьорския си път.

Когато Уинклър е на 30 години, той най-накрая разбира какво стои зад всичките му трудности и предизвикателства – дислексията. Смята се, че героят на име Ханк, на когото е автор за детска поредица, е негов собствен образ, тъй като той също е имал дислексия и се е сблъсквал с предизвикателства в ежедневието.

Той е автор на редица книги, които го оформят като една от истинските легенди за нашето поколение. Уинклър също така повишава осведомеността за дислексията, като показва, че самият той е страдал от нея, но тя не го е спряла да преследва мечтите си.

Like this post? Please share to your friends:
Azbuh