„За съвременните хора това е нещо странно!“ Сигурни сме, че никой от вас няма да се досети какво всъщност е това.

„Браво, ако сте познали какво е то!“ 🧐 Така че, ако не сте живели през 30-те години на миналия век, най-вероятно няма да знаете или дори да се досетите какво е всъщност 😲👍Проверете сами дали сте познали правилно, в статията 👇👇👇

За никого не е тайна, че времената минават и всичко се променя, но хората, разбира се, не могат да го спрат. Всичко около нас се променя: хората, технологиите и ситуациите. Да вземем например това нещо, за което много хора дори не знаят и не разбират защо е необходимо. Ако не сте от 30-те години на миналия век, тогава няма да знаете какво точно е то.

Предполагаме, че наистина искате да знаете какво е това забавно нещо. Оказва се, че това е прахосмукачка от 30-те години на миналия век, известна като „Херкулес“, и тя е много различна от съвременните прахосмукачки. Прахосмукачката „Херкулес“ е била много стилна и изискана машина. Прахосмукачката е била покрита с крокодилска кожа и е представлявала скъпа покупка. Дори и да разбирате какво представлява този артикул, децата ви със сигурност няма да знаят.

Замисляли ли сте се изобщо кой е направил революцията в областта на прахосмукачките? Джеймс Мъри Спенглър, 60-годишен, живеел в Кантон, Охайо, и работил, за да усъвършенства своя дизайн. Той имал най-добрата машина, защото била преносима. Машината работела добре и Спанглър я патентовал през 1907 г. и напуснал работата си. Открива компания за производство на прахосмукачки.
За целта се нуждаел от двигател с вентилатор и лопатки, които да създават въздушен поток… Той прикрепил кожен ремък към въртяща се четка за килими. Така че никой не е имал толкова чист килим, колкото той. След това изпаднал в затруднение и продал компанията си на братовчедка си Сюзън Хувър и така се появила компанията Хувър.

Like this post? Please share to your friends:
Azbuh