Когато разбрах, че покойната ми майка е разделила всичките си пари между брат ми и лелите ми, оставяйки мен, единствената, която се грижеше за нея, без нищо, бях изумена, докато не разбрах цялата история

Отворих плика и законът на всички падна на пода! Ако се интересувате какво се случи, вижте статията!

Дълго време преди смъртта си майка ми се бореше с рака. За разлика от жадните за пари мои братя и сестри и лели, аз бях единственият й болногледач, който се грижеше за нея и остана с нея до последната минута от живота й.

И за съжаление тя почина, оставяйки ме в сълзи и скръб. Както е известно, следващата драма след смъртта на някого е неговото завещание, наследството. Представете си само голямата ми изненада, когато научихме, че тя е оставила всичките си пари на моите братя и сестри и лелите!

Ясно си спомнях яденето на лъжица и държането за ръка, което ми доставяше толкова удоволствие, колкото и на бедната ми, страдаща майка. Изненадващо, брат ми и лелите ми се появяваха, когато имаха нужда от нещо – помощ или пари.

Въпреки молитвите ми, майка ми не можа да се справи и за съжаление болестта я завладя. Аз пиех чай, когато един ден адвокатът хвърли бомбата. Всичките ѝ спестявания бяха разделени между брат ми и лелите ми.

Братята и лелите ми бяха щастливи и дори не криеха това. Гледаха ме със сарказъм, а аз едва сдържах сълзите си. Беше ми невъзможно да сдържам емоциите си. Дори започнах да си мисля, че не съм се грижила достатъчно добре за нея.

Но изведнъж адвокатът заяви, че майка ми ме обича повече от всеки друг, като ме посъветва да проверя писмото. Оказа се, че покойната ми майка ясно е знаела какви източвачи на пари всъщност са братята и сестрите ми и лелите ми. Решила е да ги научи какво представляват истинските ценности.

И сега седя в новата си кухня и пия кафе от кафемашината, която винаги съм искала. За нея парите бяха нищо. Важна беше тази къща и тя знаеше, че аз ще я оценя много повече. Благодаря ти, мамо.

Like this post? Please share to your friends:
Azbuh