Мама на 60-годишнината като подарък направи ремонт на кухнята 6 кв.м.: снимки преди и след

За 60-ия рожден ден на майка ми решихме да ѝ направим един наистина запомнящ се подарък – ремонт на малката ѝ кухня. Бюджетът беше скромен, само за материали и уреди, така че свършихме основната работа сами, влагайки част от душата си в този подарък.

Оставихме пластмасовия прозорец, монтиран преди няколко години, и премахнахме перваза, като го заменихме с широк работен плот, подходящ не само за саксии с цветя, но и за готвене.

Премахнахме избледнелите тапети от стените и заменихме подовото покритие с нови плочки. „Зимният хладилник“, запазен в Хрушчовка още от построяването му, беше декориран с кухненска фасада, защото старите пластмасови вратички много се набиваха на очи. Параваните бяха използвани, за да се скрие батерията, сливайки се с останалия интериор. Екранът на радиатора е решетъчен, така че топлият въздух от радиатора влиза в помещението без пречки.

При избора на мебели за кухнята се спряхме на бял цвят. Противно на общоприетите погрешни схващания, белите мебели изобщо не са устойчиви на петна и са лесни за поддържане. В малка площ белите мебели ви позволяват да постигнете ефекта на свободно пространство, да придадете на помещението повече светлина.

Работната зона се оказва просторна, защото част от нея се превръща в плот, който замества перваза на прозореца. Под горните шкафове има вградено осветление, така че чекмеджетата на панти не блокират светлината от централната лампа и е много удобно да се работи в кухнята.

Мястото за мивката е в самия ъгъл, но тя е близо до работния плот и далеч от готварската печка, така че пръските по време на миене няма да попаднат в тиганите и тенджерите, в които се приготвя храната.

Хладилникът е стар, не разполагахме с бюджет за подмяната му, но в бъдеще планираме да го покрием с фронтове, които да съответстват на кухнята. Убедихме майка ми да махне многобройните магнити от вратата, без тях хладилникът се слива с интериора много по-добре.

Мястото на микровълновата печка не беше много удачно – тя стои върху хладилника и майка ми трудно я достига, макар че не я използва много често.

На стената до хладилника окачихме телевизор, той е малък, но се вижда добре както по време на готвене, така и когато седнете на масата
масата.

Like this post? Please share to your friends:
Azbuh