Невероятното момиче Палечка: Абигейл Лий: трогателна приказка за радост, любов и малки приключения

„Малка, но могъща“ 🥰😍 Как Абигейл Лий, момичето Палечка, не се поддава на шансовете и живее най-добрия си живот 🤔🤭 Рядкото ѝ състояние я прави малка, но духът ѝ е безграничен. 💖🤩 Любопитно? Потопете се в статията по-долу, за да прочетете повече! 👇

Запознайте се с Абигейл Лий, известна с обич като Момичето Палечка. Абигейл има първичен джуджешки тип II – рядко заболяване, което значително забавя растежа ѝ. На 2 години тя прилича на бебе и е малко вероятно да порасне много по-висока от сегашната си възраст.

Сестрата на Абигейл, Саманта, която е на 4 години, не страда от това заболяване и расте типично за възрастта си. Въпреки различията, сестрите имат специална връзка.

Абигейл е силно влюбена в малките кукли и обича да ги бута в миниатюрна количка. Тя носи дрехи, предназначени за кукли, и вечеря на дребна масичка точно с нейния размер.

Ежедневните ѝ дейности са подобни на тези на другите деца: тя се храни, играе и спи като всяко здраво и щастливо малко дете.

Медицинските специалисти прогнозират, че Абигейл може да достигне височина само около 1,9 фута, когато порасне.

Въпреки това те са оптимистично настроени за нейното бъдеще, като очакват тя да се научи да ходи и да води радостен живот.

Надеждата е, че продължаващите научни изследвания в крайна сметка ще дадат повече отговори и може би дори решения за деца като Абигейл.

Like this post? Please share to your friends:
Azbuh