Приятелят ми позволява на старата си болна майка да живее при нас, докато и двамата работим на пълен работен ден и отглеждаме две малки деца

Предлагам да я изпратим в старчески дом и ето как реагира приятелят ми! За продължението – вижте статията!

За никого не е тайна, че ролята на всеки човек се сменя и ние ставаме свидетели на цикъла на живота пред нас. Никой няма да ни гарантира, че няма да видим как скъпите ни родители остаряват и се нуждаят от помощ, колкото и тъжно да изглежда това. На първо място, родителите ни са тези, които се грижат за нас.

По-късно ние сме тези, които сме отговорни за тях и които никога не бива да пренебрегват техните нужди. Необходимо е да обожаваме родителите си, но понякога поставянето им над нашите нужди предизвиква противоречия и може да доведе до раздяла на нови семейства.

Днешната история е споделена от жена, която е дошла да се оплаче от предложението на съпруга си да позволи на старата си и крехка майка да се премести при тях. Това й се струвало едва ли не възможно, тъй като те отглеждат две деца и работят на пълен работен ден.

Децата им са малки и се нуждаят от възможно най-много грижи и внимание. Жената е на мнение, че тя се нуждае от професионална помощ и би било по-подходящо да я изпратят в старчески дом. Съпругът ѝ обаче не смята така.

Той е категорично против всякакъв друг вариант, тъй като е обещал на покойния си баща никога да не изпраща жената в старчески дом.

Like this post? Please share to your friends:
Azbuh