„Пътешествието на една самотна майка“ Изработване на топла къща само от голяма метална кутия

Самотна майка построява къща от контейнер за превоз! 😱 Как финансовите затруднения я принуждават да намери творческо решение на проблемите си? 😍😳 Как е построила къщата сама? 🏡 Вижте подробности за тази уникална история по-долу 👇

Лулу, самотна майка, намерила утеха и ново начало в простия начин на живот на малката къща, а също така започнала да прекарва повече време с дъщеря си.

Този следващ етап не беше свързан само с осигуряването на място за живеене, но и със създаването на начин на живот, който ѝ дава повече възможности да бъде с дъщеря си.

Когато се наложило да се премести, един приятел ѝ предложил смела идея: да си построи собствен дом.

Въпреки че е малко притеснена от малкото пространство, тя решава да използва контейнер за превоз на товари, тъй като вижда в това шанс.

Търсила строителни материали по сметища и на други неочаквани места, като събрала необходимото – прозорци, врати и подови настилки.

В продължение на няколко месеца тя сама извършва цялото строителство, като прави всичко – от рамкирането до изолацията и водопроводната инсталация.

Въпреки предизвикателствата, тя успешно проектира комфортно жилищно пространство от 160 квадратни метра с всичко необходимо за ежедневието.

Лулу отбелязва непосредствените ползи от живота в контейнер, като подчертава колко бързо е могла да се премести след приключване на строителството.

Къщата разполага с баня с очарователна старомодна вана, мивка и тоалетна. Освен това тя се отоплява от къмпинг бойлер, който работи на газ пропан.

Когато семейството на Лулу се разраства, тя разширява жилищната им площ, като построява още една секция на плоскоремарке. Тя прилича на моден навес с много прозорци.

В това ново пространство има леглото на Лулу и таванско помещение за дъщеря ѝ. То е проектирано така, че да пропуска много естествена светлина и предлага гледка към нощното небе.

Креативността на Лулу се проявява в начина, по който тя намира строителни материали и открива съкровища на места, където повечето хора не биха си помислили да търсят.

Нейната изобретателност проличава в подхода ѝ към намирането на строителни материали – умение, което е придобила при скромното си възпитание в Аржентина.

„Когато не разполагаш с пари, трябва да мислиш нестандартно“, казва тя, показвайки своята съобразителност.

Построяването на дома й струва на Лулу само около 4 000 долара, но тя смята, че си е струвало заради по-простия живот.

Тя мисли много за това как колекционираме вещи и чувстваме, че те ни определят. „Ние просто заемаме всички тези неща“, казва тя.

В бъдеще Лулу иска да направи дома си още по-добър. Тя планира да добави още една спалня, а също и оранжерия, която да се свърже с кухнята и дневната зона. По този начин дъщеря ѝ най-накрая ще може да има свое собствено пространство.

Решенията на Лулу обаче са свързани с прекарването на време с дъщеря ѝ. Тя смята, че това е по-важно от това да имаш голяма къща или да работиш много. „Не исках да прекарвам цялото си време в работа, само за да плащам наема“, казва тя. Понякога обаче дъщеря ѝ се оплаква. Но Лулу знае, че благодарение на избора си те прекарват повече време заедно.

Вижте пълната обиколка на невероятния ѝ дом във видеото по-долу.

Не забравяйте да го споделите с приятелите и семейството си.

Like this post? Please share to your friends:
Azbuh