Съпругът ми ме покани на ресторант и поднесе глупави извинения, когато дойде време да разделим сметката.

В края на вечерята ме очакваше голяма изненада! За продължението – вижте статията!

Когато се оженим, възникват голям брой проблеми, което е съвсем нормално, тъй като двама души започват нов живот заедно. Един от основните въпроси е, разбира се, финансирането, което трябва да бъде обсъдено от двойката, преди да завърже нотата.

Финансовите проблеми са сред тези, които лесно могат да разрушат един брак и да предизвикат скандали. Днешната история е за една семейна двойка, която имала разногласия по време на вечерята си в ресторант.

Една 30-годишна жена е споделила неприятен инцидент, който се е случил на нея и 32-годишния ѝ съпруг. Първо, тя е секретарка, а той е полицай. И двамата имат доходи, но ги харчат по различен начин.

Жената прави всичко рационално, докато мъжът, както тя споменава, не умее да планира бюджета и често обича да купува неща, без да мисли за банковата си сметка. Един ден те решават да имат обща сметка и сега мъжът вижда в ресурса двойно увеличение на доходите си.

Мъжът започнал да харчи наляво и надясно, без да се замисля и безпокои. Той не мислел за бъдещето и просто не се интересувал дали ще имат достатъчно пари за следващия ден, или не.

Когато жената се разочаровала, мъжът обяснил, че наличието на обща сметка всъщност е лоша идея. В крайна сметка те се съгласиха, че трябва да запазят собствените си заплати, но да плащат за всичко поотделно.

Един ден мъжът поканил жената на ресторант. Поръчал няколко ястия и десерти и когато дошло време да плати поравно, мъжът любопитно попитал дали тя ще плати и за неговите ястия, като обяснил, че е похарчил всичките си пари.

Жената останала без думи. Тя побързала да му напомни за неотдавнашното им споразумение. Тя платила само за храната си и напуснала ресторанта. След няколко часа мъжът се върнал и заявил, че приятелката му е платила за него, и я обвинил, че е злобна.

Жената предложила двамата да се подложат на терапия и познайте какво? Ето го и първият му въпрос: „Кой плаща?“.

Like this post? Please share to your friends:
Azbuh