Този шкаф щеше да бъде изпратен за дърва за огрев, но аз не позволих това да се случи и го преобразих: снимка

В една от рекламите видях табела, на която пишеше: „Давам го само за дърва за огрев“. Веднага се обадих на съпруга си, дадох му адреса и инструментите и го изпратих да спаси бъдещата гордост на нашата кухня. Вечерта на същия ден шкафът вече беше в дома ни.

Конструкцията на кабинета ме порази със своята здравина. Краката и горната част са изработени от масивен бук, а вратите са от дебел буков фурнир, който за съжаление имаше пукнатини.

На първо място го измих старателно, тъй като имаше следи от насекоми. Краката и горната част бяха обработени, за да се отърва от остатъците от лак. Страните и вратите се нуждаеха от шлайфане, тъй като лакът се беше отлепил.

Участъците с лющещ се фурнир обработих с лепило и закрепих със скоби до пълното им изсъхване.

Дребните дефекти бяха прикрити с шпакловка, тъй като реших да боядисам шкафа допълнително.

За краката и частите на вратите използвах масло с восък GAPPA.

За вратите и страничните стени използвах боя на акрилна основа с фугиращи и оцветяващи вещества. Нанесох два слоя боя, като между тях внимателно обработих повърхността, за да изгладя неравностите.

Накрая покрих цялата повърхност с акрилен лак с полуматов ефект.

Този шкаф се превърна в незаменим елемент в нашата кухня. И дори когато купихме нови мебели за кухнята, решихме да не се отървем от него. Сега той стои в коридора и ми служи като място за съхранение на инструменти и строителни материали. Компактните му размери не заемат много място в коридора.

Очаквам с нетърпение вашите отзиви!

Like this post? Please share to your friends:
Azbuh