Баща ми ми остави апартамент със съборени стени и прогнил под и аз го превърнах в мечтано място за живеене.

Всички ми се смееха, когато показвах апартамента, който съм наследил от баща си! 😂🥱 Хората ме съветваха да го продам, но аз имах други планове! 🤭😏 Никой не вярваше, че мога да направя тази „боза за очите“ да изглежда по-добре, но крайните резултати се оказаха невероятни, които можете да видите в тази статия! 👇


Героинята на днешната статия е млада и амбициозна жена, която работи като дизайнер на мебели. Тя е наследила този апартамент от баща си, който цял живот е работил като архитект.


Въпреки че баща ѝ правел ремонт, жената решила да промени изцяло дизайна на съществуващото пространство и да даде втори шанс на апартамента. Било взето решение да се наеме интериорен дизайнер.


Те започнали процеса на обновяване с цялостно преустройство. Добавили дълъг коридор към дневната, а входът към кухнята бил преместен. Подовата настилка тук е от плочки, които имитират дърво. Въпреки че пространството е тясно, дизайнерът все пак се осмелил да боядиса стените не в типичния светъл нюанс, а напротив – стените и таванът били боядисани в наситен зелен цвят.


Вдясно от входа може да се види банкет с етажерка за обувки и отворена закачалка за връхни дрехи. Тук са поставили вграден шкаф за съхранение, в който има табла за котката.

На пода в дневната зона е поставен паркет тип „рибена кост“, а стените и таванът са боядисани в светъл нюанс. Има снежнобяла етажерка, а в центъра на помещението е разположена мека група с място за телевизор. По-близо до прозореца имаше група за хранене с антични столове.


Предвид факта, че апартаментът е газифициран, между кухнята и всекидневната беше монтирана пълноценна преграда с врата. Тук е монтирана ъглова гарнитура, която е изработена по поръчка, за да се използва рационално всеки сантиметър пространство.

За фасадите е избран спокоен сив нюанс. Но за плочките на задния плот е избран красив ментов нюанс, който се превръща в основен цветен акцент в пространството. На мястото на предишния проход сега се вижда хладилник.


Това помещение е предадено на основната спалня. Стените бяха покрити със зелени тапети, а на акцентиращата стена беше добавен цветен орнамент. Беше взето решение на тази стена да се монтират панели. Тук беше поставено и легло с розова тапицерия. До прозореца има скрин и голямо огледало.


Тъй като собственичката често работи от вкъщи, тя се нуждаеше от пълноценен офис, който да отговаря на всичките ѝ изисквания. Това помещение е разделено на две функционални зони: първата е разположена на входа – това е зона за отдих; а втората е по-близо до прозореца – това вече е работна зона. Подчертаването на зонирането с цвета на стените също влизаше в плановете им: зоната за отдих беше боядисана в зелено, но работната зона беше боядисана в бяло.


Те не са обединили банята и тоалетната, тъй като това е неудобно на практика. В резултат на преустройството зоната на коридора вече е свързана с банята. Благодарение на това решение е било възможно тук да се монтира пералня. И като стана дума за довършителни работи, бяха избрани бели правоъгълни плочки и розова влагоустойчива боя за стените.

Like this post? Please share to your friends:
Azbuh